Европа / България / Банско

Причините да отидеш до планината обикновено са две. Едната е необходимостта ти от почивка, а другата е спорт, който практикуваш или тепърва започваш да го правиш. Какъвто и е да замисълът, Банско е мястото, където градският човек се чувства себе си. Напук на всички негативи, които отнася последните години, курортът има няколко предимства, които няма как да намериш другаде.

Разположен в подножието на Пирин планина, грaд Банско е любима туристическа дестинация за гости от България и чужбина. Предлагайки разнообразни възможности за почивка и развлечение, градът е атрактивен през всеки сезон.

Банско съчетава по уникален начин самобитно и модерно. Калдъръмени улички разделят съвременните хотелски комплекси от типичните бански къщи с дървен чардак, закътани зад яки двойни порти.

Посещавайки града, гостите ще се докоснат до съхранената автентичност на българския фолклор, уникалните художествени и културни ценности, типични за региона. Ще вкусят от традиционните бански специалитети и отлежали червени вина.

Зимен център Банско предлага на своите гости най-добрите условия за спорт, отмора и развлечения в България. Най-голямото предимство на Банско се крие в пистите, които са в отлично състояние, което означава, че са професионално подготвени и обезопасени. Повече от две са, така че различни по трудност и местност ти стига като начало. Това означава, че независимо къде се намираш по скалата на екстремиста, условия за твоето хоби има, и то през целия зимен сезон. Общата дължина на пистите е 70 км, което автоматично ти подсказва, че място за теб винаги ще се намери. Най-високата точка в курорта е 2560 м, така че можеш да избираш степента на студа спрямо твоя термометър.

В Банско се провеждат периодично състезания, което е добре, ако искаш да обявиш почивка от пистата и да погледаш как другите го правят. През февруари например се провежда държавно първенство по сноуборд, национален конкурс за ледени скулптури "Огън от лед", както и много други, за които можеш да разбереш на място.

Спасението на всеки, който„няма работа" при снега, е градчето. Препоръчваме разходка пеша, защото зли езици предричат чести задръствания, а и е време да слезеш от волана или седалката около шофьора. Ако не ти се хапва от местната кухня, добра идея е да се посветиш на СПА или шопинг. Оправдания от рода "не съм дошла да пазарувам" се пренебрегват, защото знаем, че това ти е в кръвта.

Използвани са снимки от Bansko.net

ХОТЕЛИ В БАНСКО (3)

Насладете се на луксозен престой в най-модерния зимен курорт на Балканите и разбулете мистериите зад един от най-значимите културни и исторически центрове на България.


Превърнете мечтите си в реалност в четиризвездния апартамент комплекс „Дрийм” в гр.Банско, в полите на Пирин планина и в непосредствена близост до начална станция на кабинковия лифт.


Хотел Rahoff се намира в югозападната част на гр.Банско, на тихо, удобно и уютно място с великолепен панорамен изглед към Пирин планина, до начална станция на кабинковия лифт и в близост до...
Пакетни почивки
Настаняване
Видове почивки
Дестинация:
Хотел:
Тръгване от:
Нощувки:
Дата на тръгване:
 
 
Balkan Wings Booking
Държава:
   
Град:
   
Хотел:
   
Вид:
   
Категория:
   
Разстояние от център: