Индийски океан / Малдиви / Северен Мале Атол (Kaafu)

Северен Мале' Атол(част от Kaafu Atoll)

Traditional Name: Male' Atoll     Население(2008): 10216      Достъп по въздух: с Хидроплан
Административна столица: Thulusdhoo     Брой населени острови: 9   Брой курорти(2009): 43
    Курорти в строеж(2009): 2    
         

Това е сърцето на туристическата индустрия в страната. Столицата Мале' и международното летище Мале' са също в Kaafu Atoll(Северен Мале' Атол). В атола има 43 действащи курорта.

Мале', столица и център на политическата и икономическата активност на страната, се явява и център на трите естествени атола влизащи в състава на Kaafu Atoll: Северен и Южен Мале Атол и Gaafaru Atoll, разположен на север. В административната зона на Kaafu Atoll има девет населени острова - три в Южен Мале Атол и шест в Северен Мале Атол.

Между островите в атола има добре организиран воден транспорт. Трансферите между летището и курортите в атола са по няколко пъти на ден.

Международното летище Мале е разположено на остров Hulhule. Островът е специално разширен за целите на летището. Основният горивен склад е разположен на остров Funadhoo.

Hulhumale' е изкуствено създаден остров в източната част на международното летище и е няколко пъти по-голям от столицата Мале. Създаването на този остров има за цел да задоволи нарастващите нужди от земя за жилищно строителство в столицата Мале.

На практика всички незаселени острови от атола се превърнаха в туристически курорти през последното десетилетие на 20 век.

прочети повече»
ХОТЕЛИ В СЕВЕРЕН МАЛЕ АТОЛ (KAAFU) (31)

Adaaran Prestige Ocean Villas е разположен върху тюркоазена лагуна, с вили, разположени над водата, които гледат към девствените бели плажове на Индийския океан.


ANGSANA Ihuru Resort & Spa е известен измежду търсачите на тишина и уединение, а плажът му е поставен на второ място в класацията за най-добър плаж в света.


Banyan Tree Vabbinfaru заема целия остров Vabbinfaru, перлата на Северен Мале' Атол. Заобиколен от ослепително бял пясък и синьото на водата гъмжащо от изумително изобилие от меки корали и...


Baros Maldives - Една от перлите на Малдивите ще Ви предложи най-доброто. Този курорт съществува в пълна хармония с природата.


Разположен на великолепен остров в средата на Индийския океан, хотел Club Med Finolhu Villas предлага съвършен баланс на съвременния лукс и природния чар на Малдивите.
Пакетни почивки
Настаняване
Видове почивки
Дестинация:
Хотел:
Тръгване от:
Нощувки:
Дата на тръгване:
 
 
Balkan Wings Booking
Държава:
   
Град:
   
Хотел:
   
Вид:
   
Категория:
   
Разстояние от център: